Pàgines

7 de setembre del 2012

DIY; Samarreta amb disseny pintat

Hola a tothom!:D

Avui us porto un altre DIY que vaig fer ahir i que he acabat avui. Es tracta d'una samarreta que ja vaig veure fa temps amb un programa de la TV i que fa pocs dies, pensant en com pintar* una samarreta i decidir-me per fi doncs em va venir al cap.

*Perquè vaig comprar-me pintures tèxtils per fer-me les meves pròpies samarretes i aquesta era la segona que feia i volia tenir una idea clara (la primera també us l'ensenyaré aquí amb un DIY).

I bueno després d'aquest petit incís... La samarreta es una bàsica blanca típica nadadora, després vaig dibuixar el logo típic de les nines "Barbie" i sota amb un altre color "is a bitch" amb majúscules i suposo que totes/tots ja deveu saber que vol dir jajaja No se em va fer gràcia quan la vaig veure. 
Al final de tota l'explicació us deixaré un collage de alguns pasos quan vaig fer la samarreta i així teniu una idea. 


Vaig utilitzar
Des de que començem fins abans de pintar:
  -Una cartolina blanca (un full blanc també us serviria)
  -Llapis
  -Cuter
  -Cinta adhesiva (si en teniu d'aquella de pintor millor perquè no enganxa tant fort)
  -Cartró o papers reutilitzables (per posar dins la samarreta perquè no transpasi la pintura)

En el moment que ja pintem:
  -Pintura tèxtil blanca (jo utilitzo la de: DecoArt-So Soft, 34ml)
  -Pintura tèxtil negra (")
  -Pintura tèxtil vermella (")
  -Pinzell de mig centímetre t'amplada mes o menys (que no sigui gros)
  -Pinzell fi per fer els retocs
  -Platet (per posar la pintura)
  -Got amb una mica d'aigua
  -Drap (per assecar els pinzells)
  -Plantilla de lletres (opcional)

Per finalitzar:
  -Un penjador normal i corrent del armari 
  -Planxa


Passos per fer aquest DIY (es pot substituir per un altre disseny):
1r.- Escollim la samarreta que volem pintar. Seguidament agafem el disseny a la mida que vulguem posar-li a la samarreta imprès amb un full o dibuixat, en cas que no pugueu fer cap de les dues opcions també us queda l'opció de calcar-la. Després de que tinguem ja triat el disseny i posat en un full o cartolina procedirem a retallar-lo i a treure tot el disseny fent que així ens quedi com una espècie de plantilla (es pot retallar amb tisores o be, amb "cuter" que es mes còmode i ràpid).
Al acabar, agafarem la ja plantilla i la col·locarem al lloc on volguem de la samarreta i posant una mica de cinta adhesiva (o cinta adhesiva de pintor) per que al pintar no se'ns mogui. Per últim, posarem un cartró dintre de la samarreta de manera que al pintar no es taqui l'altra part de la samarreta, i preparem tots els materials i eines per pintar. 

2n.- Primerament, agafarem pintura blanca i una mica de vermella i ho barrejarem (al plat) per així obtenir el color rosa pastel. Després, començarem a pintar per sobre de la plantilla però a petits tocs amb el pinzell mes gros perquè no se'n vagi la pintura del lloc, i farem el mateix amb les lletres negres però utilitzant com a plantilla la plantilla de lletres i amb el pinzell petit. Al acabar de pintar-ho, ens esperem a que s'assequi una mica i retirem la plantilla anterior i si hi ha algun error de que se'ns hagi marxat una mica de pintura ho arreglem amb el pinzell fi. 

3r.- Agafem la samarreta que encara no s'ha assecat i la pengem al penjador durant unes hores (a temperatura ambient). Mentre s'asseca el disseny de la samarreta rentem els pinzells perquè no s'assequi la pintura i els faci malbé.
Quan la samarreta ja esta del tot seca, s'ha de passar la planxa per sobre del dibuix (perquè no marxi amb els rentats) però posant damunt un drap sobretot. 

I ja estaria llesta:)!


Per acabar, us deixo aquí el collage:



Espero que us hagi agradat!:)
Gràcies!


Maria,

Carpediem.



2 comentaris: